Billig billeje i tyskland

De danske afgifter gør at det kun er de færreste som har mulighed for at køre i en luksusbil i Danmark, men selv for folk med almindelige lønninger er der masser af muligheder for at prøve at køre nogle af de fede biler der findes. Løsningen er at leje bilerne i udlandet hvor bilafgifterne er langt lavere, hvilket gør lejeprisen tilsvarende lavere. Et oplagt sted vil være i Flensborg som ligger lige på den anden side af den tyske grænse.
 
Der findes en række udlejningsfirmaer som tilbyder billeje, men sørg for at vælge et af de større selskaber så du er sikker på at kunne få hjælp hvis uheldet er ude.
 
I forbildelse med valg af udlejningsformaet er der en række ting man skal være opmærksom på:
 
1. Hvor skal du køre hen
Mange selskaber har regler for hvor deres udlejningsbiler må køre. Særligt skal man være opmærksom hvis man ønsker at gøre ind i de tidligere østlande samt italien. Hos nogle selskaber er der forskel på hvilken bilklasse man lejer og her vil de ofte være være biler af mærket Mercedes og BMW samt cabriolet'er hvor begrænsningerne er størst. Er du i tvivl så læs forretningsbetingelserne igennem og ring evt til selskabet.
 
2. Hvor langt skal du køre
Hos nogle selskaber er der fri kilometer på bilerne hvilket betyder at man må køre så mange kilometer som man ønsker uden det koster ekstra. Hos andre er det et vist antal kilometer inkluderet og man skal derefter en fastsat takst per km man kører ekstra.
 
3. Forsikring
Er bilen man lejer ikke ordentligt forsikret resikerer man at komme til at hænge på en gæld på mange hundrede tusinder af kroner.
 
Når man gennemlæser kontrakten skal man særligt være opmærksom på disse:

Ansvarsforsikring (på engelsk LIS - Liability Insurance Supplement) – Er forsikringssummen tilstrækkelig?

Kaskoforsikring (på engelsk LDW - Loss Damage Waiver ) – Er der nogle ting som ikke er dækket. Det kan ofte være undervogn, dæk og ruder (fx i forbindelse med stenslag).

Selvrisikodækning – (på engelsk Collision Damage Insurance (CDI) eller Collision Damage Waiver (CDW). Hvor stor er selvrisikoen og hvad koster forsikringen.


Alder og antal personer
Mange udlejningsselskaber tager et ekstra gebyr hvis chaufføren er under 21/23/25/30 år, alt afhængig af selskabet og bilen man ønsker at leje. Vær også opmærksom på at det nogle steder koster ekstra hvis der er mere end en person som kommer til at kører bilen.



God tur