Antallet af solgte all-inclusive rejser har været stærkt stigende i 2009 alt tyder på at samme tendens vil gøre sig gældende i 2010.
"Det er blevet ekstremt populært. Det koster lidt mere, men til gengæld kender man udgiften hjemmefra, og det er vigtigt for folk i krisetider som nu. Vores rejsende går lidt mere op i at have styr på forbruget, så all inclusive er meget mere populært i dag end for bare et år siden," bekræfter divisionschef hos FolkeFerie, Martin Ebmark.
Man kan spare penge ved at vælge en all inclusive destination til ferien, men det kræver at man planlægger ferien med omtanke. Tager man på mange ture uden hvor hotellet så man derfor er nødt til at spise ude krymper besparelsen hurtigt.
Man bør samtidig gøre sig overvejelser om man vil snyde sig selv for de kolonatiske oplevelser som de små restaurenter i højere grad kan tilbyde. Men tager man kun på ferie for at ligge ved poolen og slappe af er der uden tvivl store besparelser at hente.
Star Tour har beregnet, hvor meget hvor meget man kan spare ved at vælge all inclusive på steder som Mallorca, Cypern, Kreta, Rhodos og Tyrkiet, og af beregningerne fremgår det, at der er mindst 35 procent at spare hvis man vælger all inclusive frem for selv at købe måltiderne lokalt. Dette gælder hvis man er afsted to voksne og to børn som er under 12 år.
|
For nogle er det at kunne nyde en kold øl i skyggen en meget væsentlig del af ferien. Derfor har man på siden
http://www.pintprice.com/ valgt at lave en oversigt over ølpriserne i hele verden. Priserne er baseret på tilbagemeldinger fra de besøgende på siden så der er ingen garanti for at de er 100% korrekte.
Prisen er for en pint hvilket svarer til ca ½ liter.
De 10 billigste lande er:
Tadjikistan £0.25
Panama £0.33
Bhutan £0.36
Congo DR £0.38
Korea N £0.38
Madagascar £0.38
Myanmar £0.38
Rwanda £0.39
Philippines £0.41
Eritrea £0.46
De 10 lande hvor man skal have tegnebogen op flest gange i løbet af aftenen er:
United_Arab_Emirates £6.43
Norway £6.00
Djibouti £5.95
Hong_Kong £5.75
Iran £5.00
Qatar £4.92
Greenland £4.85
Guadaloupe £4.80
France £4.69
Faroe_Islands £4.68
Prisen for en pint i Danmark er sat til £4.17, baseret på 67 tilbagemeldninger, og ligger således også i den dyre ende.
|
Big Mac Indekset anvendes til at sammenligne leveomkostningerne imellem de enkelte lande og blev oprindeligt udviklet af the Economist i 1986 idet en Big Mac er ens over hele verdenen. Indekset opdateres hvert år og også for turiste er det med til at give et godt overblik over hvor dyrt det er at leve i et givent land. Dette er særligt relevant hvis man skal være i landet i en længere periode og leveomkostningerne således overstiger rejseomkostningerne. Det nyeste index ses nedenfor:
Norwegian kører i øjeblikket tilbud på rejser til en lang række destinationer i Europa.
Her er nogle eksempler på hvad en enkeltbillet fra København koster:
Amsterdam (Holland): 199 kr
Barcelona (Spanien): 349 kr
Budapest (Ungarn): 199 kr
Dubai (Forenede Arabiske Emirater): 999 kr
Dublin (Irland): 199 kr
Edinburgh (Storbritannien): 299 kr
Genéve (Schweiz): 199 kr
Krakow (Polen): 199 kr
Paris (Frankrig): 199 kr
Prag (Tjekkiet): 199 kr
Salzburg (Østrig): 199 kr
Warszawa (Polen): 199 kr
Wien (Østrig): 199 kr
Priserne gælder kun særlige dage og er som som sagt kun en-vejs. Det er dog ofte muligt at købe billetten retur til samme pris hvis man er fleksibel med afrejsetidspunktet. Vær opmærksom på at der ikke gives refusion på lavprisbilletter ved afbestilling. Derudover har Norwegian et bagagegebyr på deres lavprisrejser hvilket ikke umiddelbart fremgår af priserne. Dette er:
Netgebyr bagage
Norge: DKK 40,-
Storby: DKK 55,-
Sydeuropa: DKK 60,-
Afrika: DKK 60,-
Stationsgebyr bagage
Norge: DKK 80,-
Storby: DKK 120,-
Sydeuropa: DKK 120,-
Afrika: DKK 120,-
Se alle priserne her:
Storbyferie fra DKK 199,- med Norwegian
En lille bøn fra en ansat i en lufthavn, synes næsten den er værd at viderebringe:
----
Jeg har en lille bøn til jer passagerer.
Når i nu skal ud og rejse, ik´?.....så vær lige søde at tjekke hvor meget bagage i må have med.
Jeg og mine kollegaer er simpelthen så trætte af, altid at diskutere med folk, når de har for meget bagage med. I skal betale for den overvægt, slut færdig. Det er krisetid alle steder, hos alle flyselskaber, så nu er det ikke ualmindeligt at man skal betale for bare 2 kg overvægt.
Så gør nu jer selv og os en tjeneste, TJEK HVAD I MÅ HAVE MED I BAGAGEN - sig det til dem i kender også. Det er DYRT at betale for overvægt. 1 kg i Europa kan nemt koste 89 kr. Og folk har som regel flere kg for meget med. Det er ærgelige penge at skulle af med.
I sparer jeg selv for en diskution, som det bliver mere og mere almindeligt at i kommer til at tabe og i sparer os for, at skulle blive irriteret, når vi nu helst bare vil være venlige.
På forhånd tak
Kan oplyse at som regel må man på økonomiklasse have 20 kg med og mellem 5-8 kg med i håndbagage. Alt afhængig af flyselskab.
Charter har normalt en regel der hedder 20 kg INKLUSIV 5 kgs håndbagage.
Det er forskelligt fra flyselskab til fkyselskab, derfor undersøg det. Men ovenstående er de mest normale retningslinjer.
|
Hvem siger hotelværelser skal være kedelige? Der er masser af muligheder hvis man ikke ønsker en overnatning som man ikke lige glemmer foreløbelig.
Das Park Hotel
Et af verdens mest minimalistiske holler hedder "Das Park Hotel" og ligger i Ottensheim i Østrig. Her har man mulighed for at overnatte i et af de 3 store cementrør som er indrettet med en hotelværelser med dobbeltseng, elekticitet, lampe, soveposer og tæpper. Der er desuden en bygning med toiletter, badefasiliteter, minibar og cafeteria ved siden af. Af sikkerhedsmæssige hensyn har alle "hotelværelserne" døre med digital adgangskode og der er også et lille vindue hvor man kan få sollys ind fra. Prisen er også helt speciel, man betaler simpelthen så meget som man ønsker. Se mere på:
http://www.dasparkhotel.net/index.php
De danske afgifter gør at det kun er de færreste som har mulighed for at køre i en luksusbil i Danmark, men selv for folk med almindelige lønninger er der masser af muligheder for at prøve at køre nogle af de fede biler der findes. Løsningen er at leje bilerne i udlandet hvor bilafgifterne er langt lavere, hvilket gør lejeprisen tilsvarende lavere. Et oplagt sted vil være i Flensborg som ligger lige på den anden side af den tyske grænse.
Der findes en række udlejningsfirmaer som tilbyder billeje, men sørg for at vælge et af de større selskaber så du er sikker på at kunne få hjælp hvis uheldet er ude.
I forbildelse med valg af udlejningsformaet er der en række ting man skal være opmærksom på:
1. Hvor skal du køre hen
Mange selskaber har regler for hvor deres udlejningsbiler må køre. Særligt skal man være opmærksom hvis man ønsker at gøre ind i de tidligere østlande samt italien. Hos nogle selskaber er der forskel på hvilken bilklasse man lejer og her vil de ofte være være biler af mærket Mercedes og BMW samt cabriolet'er hvor begrænsningerne er størst. Er du i tvivl så læs forretningsbetingelserne igennem og ring evt til selskabet.
2. Hvor langt skal du køre
Hos nogle selskaber er der fri kilometer på bilerne hvilket betyder at man må køre så mange kilometer som man ønsker uden det koster ekstra. Hos andre er det et vist antal kilometer inkluderet og man skal derefter en fastsat takst per km man kører ekstra.
3. Forsikring
Er bilen man lejer ikke ordentligt forsikret resikerer man at komme til at hænge på en gæld på mange hundrede tusinder af kroner.
Når man gennemlæser kontrakten skal man særligt være opmærksom på disse:
Ansvarsforsikring (på engelsk LIS - Liability Insurance Supplement) – Er forsikringssummen tilstrækkelig?
Kaskoforsikring (på engelsk LDW - Loss Damage Waiver ) – Er der nogle ting som ikke er dækket. Det kan ofte være undervogn, dæk og ruder (fx i forbindelse med stenslag).
Selvrisikodækning – (på engelsk Collision Damage Insurance (CDI) eller Collision Damage Waiver (CDW). Hvor stor er selvrisikoen og hvad koster forsikringen.
Alder og antal personer
Mange udlejningsselskaber tager et ekstra gebyr hvis chaufføren er under 21/23/25/30 år, alt afhængig af selskabet og bilen man ønsker at leje. Vær også opmærksom på at det nogle steder koster ekstra hvis der er mere end en person som kommer til at kører bilen.
God tur
|
At finanskrisen stadig raser i højeste gear i USA kommer også til udtryk når man ser på priserne på hotelleje i USA. Mange af de store hoteller har således været nødt til at give store rabatter for at leje deres værelser ud. Nogle af de mest ekstreme tilfælde ses i Las Vegas hvor hotelpriserne i forvejen er utroligt lave idet de enkelte hoteller satser på at gæsterne til gengæld vil bruge nogle af deres penge på casinoerne.
At dolleren samtidigt er faldet til det kurs 5,11 i forhold til den danske krone, det leveste niveau i over et år er kun med til at gøre det endnu billigere at leje værelser.
Et af de mest ekstreme tilfælde ses nedenfor. Ned til 39 kr per nat for et hotelværelse i fornuftig kvalitet, så bliver det vist ikke billigere.
Alt hvad du skal gøre er at gå ind på
Expedia.dk og vælge "Hotel" og derefter Las Vegas. Indtast tidspunkt og sorter derefter hotellerne efter pris. Priserne ændrer sig naturligvis hele tiden men der vil være gode chancer for du kan finde noget lige så billigt. Det er oftest en fordel at booke værelset lige inden afrejse da man så kan få de største rabatter.
God fornøjelse
|
Velkommen til REJSE-TIPS,
REJSE-TIPS er en nystartet blog som løbende opdateres med nogle af de supergode tilbud på rejser, billig hotelleje og billeje som man kan være heldig at finde på nettet. Derudover vil der også komme beskrivelser af spændende rejsemål og seværdigheder som absolut er et besøg værd.
Har du kommentarer, ideer eller har du fundet et godt tilbud som du gerne vil dele med andre er du altid meget velkommen til at skrive en kommentar eller sende en mail til mortenprivatmail "snabel-a" gmail.com
God fornøjelse
|